Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Shakira εγκαινίασε το νέο της σχολείο για 2000 άπορα παιδιά

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια  Shakira εγκαινίασε το έκτο σχολείο που χρηματοδότησε το ίδρυμά της Pies Descalzos και το οποίο θα φιλοξενεί  για 2000 παιδιά φτωχών οικογενειών στην πόλη της Κολομβίας,  Καρταχένα δε Ίνδιας.


Συνοδευόμενη από τον γιο της Milan, ηλικίας 1 έτους, η 37χρονη σταρ εγκαινίασε αργά χθες βράδυ το σχολείο σε μια γλυκιά εκδήλωση.
Το συγκρότημα έκτασης 7.700 τετραγωνικών μέτρων στη συνοικία Λόμας δελ Πάγιε περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο όπως επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο και εγκαταστάσεις επιστημών, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτιστικό κέντρο.


«Το να βλέπω αυτό το όνειρο να πραγματώνεται με γεμίζει χαρά, επειδή χρειάστηκε να καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια αλλά τώρα αποτελεί μια πραγματικότητα» δήλωσε η Shakira. «Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την ισότητα και να σπάσουμε τα δεσμά της φτώχειας».
Το σχέδιο κόστισε 7,8 εκατομμύρια δολάρια και οι τοπικές αρχές χρηματοδότησαν την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και άλλων υποδομών που δεν υπήρχαν στην περιοχή.
Τα μαθήματα στο νέο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.
Η τραγουδίστρια ίδρυσε το Pies Descalzos (Ξυπόλητα Πόδια) το 1997. Η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση αυτή έχει χτίσει σχολεία στη Μπογκοτά, τη γενέτειρα της τραγουδίστριας και το Κουίμπδο, όπως επίσης και στην Καρταχένα.

 Συγχαρητήρια Shakira...!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου