Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αν ψάχνετε το φύλο του μωρού κοιτάξτε στο στήθος

Οι γιαγιάδες έλεγαν  ότι μια γυναίκα που η κοιλιά της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ξεκινάει από ψηλά και είναι πολύ σφιχτή , αυτομάτως σημαίνει ότι θα κάνει αγόρι, ενώ η γυναίκα που το φούσκωμα της κοιλιάς της ξεκινά από χαμηλά και κατανέμεται αναλογικά γύρω από τους γοφούς της θα κάνει κορίτσι.

Αυτό όμως σύμφωνα με την δημοσιογράφο Jena Pincott  αποτελεί απλά μια διαχρονική και παγκόσμια φήμη. Όπως αναφέρει η ίδια στο σημερινό ρεπορτάζ της στη Daily Mail « οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φύλο του μωρού μπορεί να διαπιστωθεί εάν κανείς παρατηρήσει προσεκτικά ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματός της γυναίκας, το στήθος της».

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν στις γυναίκες που έχουν κορίτσια παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση του στήθους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρά όταν έχουν αγόρι. (Αύξηση στήθους κατά 8 εκατοστά κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 6,3 εκατοστά για τις γυναίκες που έχουν τα αγόρια).

Όταν όμως μια γυναίκα κυοφορεί αγόρι, το έμβρυο πρέπει να παράγει περισσότερη τεστοστερόνη και γι αυτό το λόγο οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του εμβρύου, με αποτέλεσμα να καταστέλλεται η αύξηση του στήθους





Πηγή: Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου