Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

IKEA: τάρτες με κολοβακτηρίδια – Πιθανόν από κόπρανα


Ο σουηδικός όμιλος επίπλων IKEA, μετά τα κεφτεδάκια  με DNA αλόγου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει κέικ αμυγδάλου από τα εστιατόριά του σε 23 χώρες μετά την ανίχνευση βακτηρίων που καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.
Η IKEA επιβεβαίωσε ότι ερευνά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι κινεζικές Αρχές ανίχνευσαν «υψηλά επίπεδα» κολοβακτηριδίων σε δυο παρτίδες κέικ που παρασκευάζονται από Σουηδό προμηθευτή

http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2013/03/ikea-tartes-kolovaktiridia-96893.jpg
Επιπλέον γνωστοποίησε ότι 1.800 κεκάκια αμυγδάλου με επικάλυψη σοκολάτας με την ονομασία «Tarta Chokladkrokant» κατασχέθηκαν από Κινέζους τελωνειακούς και καταστράφηκαν τον Δεκέμβριο, ενώ διαβεβαίωσε ότι ερευνά το περιστατικό και λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί.
Τα κολοβακτηρίδια ζουν στο περιβάλλον και στα περιττώματα ανθρώπων και ζώων. Η ανίχνευσή τους στις τάρτες προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο ο προμηθευτής δεν εξήγησε πώς βρέθηκαν εκεί.
Σε ανακοίνωσή της πάντως  η IKEA διαβεβαιώνει ότι η κατανάλωση του προϊόντος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, καθώς από τους ελέγχους ποιότητας διαπιστώθηκε ότι τα κεκάκια δεν περιλαμβάνουν παθογόνα βακτήρια όπως το E coli.
«Ωστόσο, εφόσον το προϊόν δεν πληροί τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας που θέτουμε, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τις συγκεκριμένες παρτίδες από 23 χώρες», επισημαίνει ο σουηδικός όμιλος επίπλων σε ανακοίνωσή του.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω προϊόν κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα.

πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου