Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εχετε πονοκέφαλο...?? Κάντε σεξ..!!!

http://www.giatrosofia.com/photos/giatrosofi_5_60297916220120801170116.jpg

Όταν κανείς έχει πονοκέφαλο, το καλύτερο που μπορεί να κάνει για να αισθανθεί ελαφρώς καλύτερα, είναι να πάει να ξαπλώσει στο κρεβάτι του. Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σεξ μπορεί να θεραπεύσει αυτόν τον βασανιστικό πόνο και τα παιχνίδια κάτω από τα σεντόνια, αποδεικνύονται πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι η απομόνωση σε ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο.

Περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες με ημικρανίες όταν είχαν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου, εμφάνισαν σαφή βελτίωση των συμπτωμάτων τους, ενώ ένας στους πέντε απαλλασσόταν εντελώς από αυτά, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Μια θεωρία λέει πως, το σεξ λειτουργεί θεραπευτικά  ενεργοποιώντας την έκκριση των ενδορφινών, οι οποίες αποτελούν τα φυσικά παυσίπονα του σώματος και δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνουν ή να εξαλείφουν τον πονοκέφαλο.


«Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι δεν είναι ασυνήθιστο, η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας, να ανακουφίζει ή ακόμα και να παύει την παρουσία του πονοκεφάλου», λένε οι ερευνητές.

«Το σεξ μπορεί να σταματήσει τα επεισόδια έντονων κεφαλαλγιών ή και ημικρανιών, ενώ η πολλοί πάσχοντες χρησιμοποιούν τη σεξουαλική δραστηριότητα ως θεραπεία στο πρόβλημά τους!»

Παλαιότερα υπήρχε η άποψη από τον πολύ κόσμο ότι, το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο... δηλαδή να είναι η αιτία! Μια ομάδα νευρολόγων του Πανεπιστημίου του Munster στη Γερμανία, όμως,  δημοσίευσε νέα μελέτη στο περιοδικό International Headache Society, στην οποία συλλέχθηκαν στοιχεία 400 ασθενών με δύο τύπους κεφαλαλγίας, που είχαν υποβληθεί για τη διάρκεια μιας διετίας σε θεραπεία.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι, το 33% των πασχόντων είχε κάνει έρωτα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου και από αυτούς, το 60% των πασχόντων με ημικρανία και το 36% εκείνων με πολύ έντονο πονοκέφαλο, παρουσίασαν βελτίωση των συμπτωμάτων.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άντρες είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να επωφεληθούν σε σύγκριση με τις γυναίκες, με το 36% να κάνει χρήση της σεξουαλικής του δραστηριότητας ως θεραπευτικό μέτρο της πάθησής του. Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι περίπου στο 13%.

Από τους ασθενείς με ημικρανία που βελτιώθηκε ο πόνος τους, 19% είχε πλήρη ανακούφιση των συμπτωμάτων, 51% είχε μεγάλη ανακούφιση και το 29% ήπια. «Συνολικά, 42,7% του συνόλου των πασχόντων από ημικρανία αισθάνθηκε τουλάχιστον κατά 50% ανακούφιση, ποσοστό ίσο με εκείνο που παρατηρείται σε έρευνες φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την πάθηση», λένε οι ερευνητές.

Αν και πρόκειται για πρώιμη μελέτη, φαίνεται πως οι δικαιολογίες του τύπου «όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο», δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους συντρόφους!


capitalHealth.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου