Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ιερέας ψεκάζει τους πιστούς με νεροπίστολο!

Φορώντας ράσα που φέρουν πάνω τους τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν και κρατώντας στο χέρι ένα πολύχρωμο νεροπίστολο, ο πατέρας Ουμπέρτο ετοιμάζεται να κάνει την καθιερωμένη λειτουργία στην εκκλησία Οχο ντε Αγουα στην Κοαουίλα του Μεξικό. Στον ναό μπαίνουν χαρούμενα παιδάκια με τους γονείς τους τα οποία περιμένουν πως και πως για τη στιγμή που ο ιερέας θα τα καταβρέξει με τον αγιασμό…

Άλλωστε η ευφάνταστη ιδέα του Μεξικανού ιερέα πέρα από διασκεδαστική είναι και αποτελεσματική, καθώς έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει τα παιδιά αλλά και νεότερους πιστούς.

Εξάλλου η ανατρεπτική εμφάνισή του, με το σήμα κατατεθέν του ανθρώπου-νυχτερίδα αλλά και του Σούπερμαν προκαλεί τουλάχιστον περιέργεια και επομένως ολοένα περισσότερος κόσμος πηγαίνει στις λειτουργίες του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σχετικά με τους σούπερ-ήρωες «οι ιστορίες του Μπάτμαν και του Σούπερμαν μιλούν για δύναμη και μάχη, νικούν τον φόβο και πλησιάζουν την ειρήνη και την συγχώρεση».

Την ίδια ώρα, η ιδέα του νεροπίστολου προέκυψε όταν κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας που τελούσε, ένα παιδάκι του χάρισε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τότε το πήρε, το γέμισε με αγιασμό και με αυτό «πυροβόλησε» το ποίμνιό του, το οποίο αντέδρασε πολύ θετικά στην εναλλακτική αυτή πρόταση του ιερέα κι έκτοτε δε χάνει λειτουργία του.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου