Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Πεντανόστιμη Μηλόπιτα

http://www.myself.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/milopita_0.jpg 

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:

125 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
μια πρέζα αλάτι
λίγο κρύο νερό

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:

4 πράσινα μήλα
300 γρ. κρασί κόκκινο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 ασπράδι αυγού χτυπημένου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο πολυμίξερ χτυπάμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν ψιχούλα. Προσθέτουμε το αυγού και ελάχιστον κρύο νερό (1 - 2 κ. σούπας) και κάνω μια γρήγορη ζύμη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή με ένα κοφτετό μαχαίρι. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη το κράσι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι το κρασί να εξατμιστεί, τα μήλα να βράσουν και το ζουμί που έχει μείνει να είναι σαν σιρόπι. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν σε ένα ψηλό σημείο για μην τα φτάνουμε και τα τρώμε πριν φτιάξουμε την τάρτα. Με τη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και τα βάζουμε σε μια ταρτιέρα, με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές τρυπές.

...του Άκη Πετρετζίκη...

και Καλή μας Όρεξη...!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου