Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Υπέροχη ιδέα για να είμαστε όλη η οικογένεια μια παρεούλα...!!

http://familyguy.download-tvshows.com/sites/default/files/family%20guy20.jpg 

Η τηλεόραση και τα dvd έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων παιδιών. Αν και όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με πιο δημιουργικά πράγματα, αντί να κάθονται με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη, η πραγματικότητα στα περισσότερα σπίτια είναι λίγο διαφορετική. Ωστόσο, επειδή θα ήταν μάλλον ουτοπικό να απαγορεύσουμε στα παιδιά να παρακολουθούν τηλεόραση, μπορούμε να βρούμε τρόπους για μια πιο σωστή χρήσης της.

Μια καλή ιδέα που συνδυάζει τη σωστή χρήση της τηλεόρασης και ταυτόχρονα προσφέρει διασκέδαση σε όλα τα μέλη της οικογένειας είναι να καθιερώσετε μια βραδιά κινηματογράφου στο σαλόνι σας. Τα βήματα είναι απλά:
  • Διαλέξτε μία μέρα, που βολεύει όλη την οικογένεια, π.χ. Παρασκευή ή Σάββατο, που δεν υπάρχει το άγχος του πρωινού ξυπνήματος.
  • Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν ένα dvd, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για την ηλικία τους. Αν τα παιδιά σας διαφωνούν ως προς την ταινία μπορείτε να τα βάζετε να διαλέγουν εκ περιτροπής.
  • Φτιάξτε ποπ-κορν, βάλτε τα σε μεγάλα μπολ και μοιράστε τα σε όλους. Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε πατατάκια και κάποιο αναψυκτικό.
  • Καθίστε όλοι μαζί στον καναπέ σας και απολαύστε την ταινία.
Το πιο σημαντικό είναι, μετά το τέλος της ταινίας, να συζητήσετε με τα παιδιά. Μπορείτε να τα ρωτήσετε τι τους έκανε εντύπωση, ποιο σημείο βρήκαν πολύ διασκεδαστικό, αν φοβήθηκαν με κάποια σκηνή, αν τους άρεσε η μουσική κλπ.

Απαντήστε σε όποιες απορίες έχουν και πείτε τους πόσο πολύ σας άρεσε που είδατε την ταινία όλοι μαζί.

Είναι σίγουρο ότι και τα παιδιά θα έχουν περάσει όμορφα και θα ανυπομονούν για την επόμενη βραδιά κινηματογράφου με τον μπαμπά και τη μαμά!
Επιπλέον ανάλογες προτάσεις:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2011/SEPTEMBRIOS/22-09/epitrapezia.jpg 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ

http://www.life2day.gr/wp-content/themes/new/thumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.life2day.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F02%2Ffagito.jpg&h=400&w=550&zc=0&q=100&a=t 

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

http://www.jenny.gr/wp-content/uploads/2012/12/spl473006_073.jpg

Τι περιμένετε λοιπόν....???
Τόσες ιδέες σας δώσαμε...εσεις ποια θα επιλέξετε για την επομενη οικογενειακή σας συνάντηση..??









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου